Site Haritası Nedir? Site Haritası Oluşturma
İçindekiler
Site Haritası Nedir?
SEO faktörlerinden olan site haritası çoğu web sitelerinde eksik olmasından kaynaklı arama motorlarında üst sıralara çıkmakta etken olabilmektedir. Amatör olarak web sayfası tasarlayıp sitelerinde arama motorları konusunda etkisi olan birçok yöntemleri bilmeyenler olabiliyor. Bundan kaynaklı site sahipleri Google’de ilk sayfalarda çıkmamakta yakınmaktadırlar. Asıl konumuz olan site haritası önemli mi bu kadar? Diyorsanız; Evet.Site Harita uzantısı Google, Bing, Yandex vb. arama motorlarına sitemizde bulunmakta olan makaleler ve sayfaları ziyaret eden botlara bildirmek için kullanılan bir araçtır. Google sitemap bulunan bir sayfaya girdiğinde sayfaları kolay olarak bulabilmektedir ve arama dizinine kolay şekilde ekleyebilmektedir. Web sayfanızın site haritasını görüntülemek var olup olmadığını öğrenmek için domain adresinizin devamına /sitemap.xml yazarak site haritası kontrolünü yapabilirsiniz. Blogger, Joomla, Wordpress gibi hazır kullanılan platformlarda genel itibari ile var olmakta olsa da site haritasını bazen kendimiz oluşturup, düzeltmemiz gerekebilmektedir.
Otomatik Site Haritası Oluşturma
Otomatik olarak sitemap oluşturmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Aslında bulunduğunuz site platformlarına göre ihtiyaçlar değişebilir. Blogger kullanıcı iseniz otomatik olarak oluşturulan site haritası, Wordpress’te Yoast SEO eklentisi, All in SEO ile yapılabilmekte iken HTML, CSS olarak basit tek sayfa olarak tasarlanmış siteler için de site haritası oluşturma aracı kullanabiliyor. Ayrıca Google site haritası oluşturma ve gönderme sayfasından yararlanabilirsiniz.Blogger Site Haritası Oluşturma
Blogger kullanıcı iseniz genel anlamda basit bir blog arayüzü ile karşılaşırsınız. Site haritasını oluşturmaya ihtiyacınız yoktur. Çünkü hazır olarak Blooger yapısında bulunmaktadır. Görüntülemek için sitenize;https://www.hacoos.com/sitemap.xmlyollarını kullanabilirsiniz. Birinci adreste direk site haritanızı görüntüler iken, ikinci adreste 500 taneye kadar olan makalenizi, üçüncüde ise 500 den fazla ise 500 ile 1000 arasındaki makalelerinizi görüntüleyebilirsiniz.
https://www.hacoos.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
https://www.hacoos.com/atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500
Hiç yorum yok: